niedziela, 13 czerwca 2010
Deser kremowo-owocowy
Deser kremowo-owocowy
250 g serka mascarpone
okrągłe biszkopty
likier owocowy (np. owoce leśne)
1/3 paczki owoców mrożonych - ja użyłam mieszanki owoców leśnych
cukier waniliowy
2 łyżki mleka
odrobina skórki z cytryny
paski skórki do dekoracji
szpryca cukiernicza
Biszkopty zanurz w likierze. Połóż po jednym na dnie małych szklaneczek. Wymieszaj mascarpone, mleko, odrobinę skórki, trochę cukru. Nałóż szprycą niewielką ilość powstałego kremu na biszkopty. Zmiksuj mrożone owoce z odrobiną cukru. Nałóż owoce na krem, powtórz od początku. Na wierzchu nałóż niewielką ilość kremu do dekoracji i przybierz skórką. Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz