by Łasiczka

by Łasiczka

niedziela, 23 maja 2010

Placuszki z malinami na bazie mascarpone




Śmietankowy smak mascarpone i mocny, kwaśny smak malin. Pyszne z poranną, niedzielną kawą!

Racuszki z malinami na bazie mascarpone


3/4 opakowania mrożonych malin
250 g mascarpone
3 łyżki mąki tortowej
2 jaja
szczypta soli
do posypania cukier puder z odrobiną wanilii
oliwa z oliwek

Zmiksuj mascarpone, jaja, mąkę i sól na gładką masę. Dodaj maliny. Smaż na dobrze rozgrzanej patelni, kładąc na niej po łyżce masy i zostawiając trochę miejsca między`racuszkami. Podawać ciepłe, posypane cukrem pudrem z pyszną, pachnącą kawą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails