czwartek, 20 maja 2010
Rogaliki francuskie z delikatnym włoskim nadzieniem
Pychota!
Rogaliki francuskie z delikatnym włoskim nadzieniem
2 opakowania gotowego, chłodzonego ciasta francuskiego
Crema pasticciera
Cukier puder do posypania
papier do wypieków
zszywacz
Ciasto pokrój na 2-3 cm paski wzdłuż krótszego brzegu. Arkusz papieru do wypieków przetnij na pół, powstałe 2 części złóż na pół, z tak powstałych pasków zwijaj "różki" i spinaj je w najszerszym miejscu zszywaczem, żeby się nie rozpadały. Owiń papier od najwęższego miejsca aż do brzegu paskiem z ciasta francuskiego. Piecz 25 min w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. Po upieczeniu wyjmij ze środka papier (łatwo się wysuwa).Po ostudzeniu napełniaj kremem za pomocą szprycy lub strzykawki. Posyp cukrem pudrem.
Ciasto można też kroić w dość długie trójkąty i zwijać je w rogaliki. Po upieczeniu należy wbić w rogalik szprycę, trochę nią poruszać w środku, żeby "zrobić miejsce" dla kremu i nadziewać, posypać cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz