poniedziałek, 17 maja 2010
Sałatka z rukoli i pomidorów
Ta sałatka jest tak prosta, że już bardziej się nie da :-) Robi się ją dosłownie w 30 sekund. Można potraktować ją także jako bazę do innych sałatek i dodać orzechy włoskie i/lub paprykę czerwoną i/lub świeży ogórek i/lub avocado i/lub grapefruita etc.
Sałatka z rukoli i pomidorów
Paczka rukoli
Kilka liści sałaty lodowej
Duży pomidor
Kilka listków bazylii
Mała puszka kukurydzy
Przyprawy włoskie
Oliwa z oliwek - 3 łyżki
Ocet balsamiczny - łyżka
Umyj rukolę, sałatę i pomidora. Sałatę podrzyj na drobne kawałki, wymieszaj z rukolą i bazylią. Pokrój pomidora na dość duże kawałki. Rozsyp je na wierzchu sałat, posyp kukurydzą. Nie mieszaj, bo pomidory opadną na dno miski - i tak się wymiesza w trakcie nakładania. Wymieszaj oliwę z octem i ziołami i polej sałatkę przed samym podaniem na stół.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz